Ο Αλφόκηπος

Ο Αλφόκηπος

Μιας και ήρθε η άνοιξη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της γης στον χωμάτινο αύλειο χώρο του σχολείου μας. Η  προσπάθεια αυτή στοχεύει στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και σωστών δεξιοτήτων και αξιών  στα παιδιά, όπως η συνεργασία,  η υπευθυνότητα και η εργατικότητα. Οι δεξιότητες αυτές θα αναπτυχθούν, μέσα από την προσπάθεια της δημιουργίας του σχολικού μας κήπου. Αρχικά έπρεπε να βρούμε τους σπόρους  που θα φυτέυαμε. Σ' αυτό μας βοήθησε η κοινότητα του "Πελίτι" ( http://www.peliti.gr), καθώς και η τοπική ομάδα του Πελίτι του Ν. Ηρακλείου.

alt

Τα παιδιά κατά τάξεις φύτεψαν κηπευτικά ( ντομάτα, μαρούλι, αγγουριά, κολοκυθιά, μαϊντανό κ.α) και αρωματικά (λεβάντα, δεντρολίβανο, μελισσόχορτο, βασιλικό κ.α) φυτά. Οι μαθητές θα συνεχίσουν να επισκέπτονται σε ομάδες εργασίας τον κήπο, ώστε να τον φροντίζουν, να ποτίζουν και να παρατηρούν την ανάπτυξη των φυτών.

alt


alt


alt

Η συμμετοχή  των παιδιών σ΄αυτή την δραστηριότητα, τους χάρισε πρωτόγνωρη χαρά και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.